Cykel – tuffaste sporten

Män med rakade ben är hårda

Visst kan det låta märkligt att en cyklist å den ena handen är rakad om benen, med gelé mellan benen, och å den andra sidan håller på med den tuffaste sporten som finns. Motsägelserna fortsätter när man tittar in innanför kulisserna på den tuffa cykelsport-världen.

Det är inte bara en hipster och en emo som står framför spegeln i timmar och undrar vad de ska ha på sig. Cyklisterna, hur tuffa de än må vara, har lika många kval och krav när det kommer till sina klädval. Hela cykelsporten är så anal när det kommer till form och stil att en simhoppare eller snookerspelare skulle agera som en meth-trippande tondöv idiot i jämförelse. Det kanske inte är så konstigt dock att dessa högpresterande idrottsmän och kvinnor rutar in sina liv i absoluta regler och raka linjer. När man utsätter kroppen för sådana påfrestningar som proffs-cyklister gör är det viktigt att resten av tillvaron håller en strikt balans och rutiner. Utan dessa hårda regler blir cyklisten lidande. I förlängningen också cykel-sporten.

Hård klädkod i sadeln

Så vad är det då som gör dessa idrottsmän gör så speciella i kläd-hänseende? Jo det är så att de inte har en alldeles normal inställning till strumpor för sport. Det ska vara enfärgat och sitta hårt åt. Den som har vita strumpor är ute på hal is om inte benen är skitsnygga. Det vill säga att vaderna är fint brunbrända och lena. Och det vita bör eller måste matchas med en vit dräkt. Helst med en tuff tatuering någonstans vid fotknölen. Strumpan får inte vara för lång och inte för kort. Cykling är en tuff sport med lika hårda regler kring strumporna som själva idrottsmännen är hårda.