Extremt i skidbacken

De extrema sporterna är betydligt fler än vad man kan tro och finns under både sommaren och vintern, medan vissa av dem är möjliga året runt. Har man den äventyrliga ådran inom sig finns det alltså en hel värld att upptäcka om man inte redan har testat det mesta. En av sakerna som är värda att testa, om man tycker om vintersporter och att åka skidor, är att åka off-pist i Alperna. Här är nämligen bergen och möjligheterna till den extrema off-pisten helt andra än dem som vi har i Sverige.

Paketresor med off-pist

Vill man åka iväg på någon av de riktiga offpistresor som finns, är det en stor fördel och i många fall en nödvändighet att man är duktig på att åka skidor sedan tidigare. Ska man klara av den extrema skidåkningen så måste nämligen förmågan att kunna åka skidor vara på topp. Fördelen med att boka en offpistresa som ett paket är att man då får mycket i priset utan att man behöver tänka på de mindre, men viktiga, detaljerna som transfer mellan olika platser, mat och boende själv.

Ska man åka off-pist på riktigt är det bäst att åka med en erfaren guide som verkligen kan området, oavsett hur skicklig man själv är. Guiden är alltså med i egenskap för sin kännedom kring trakterna och inte med för själva skidåkningen i sig. Anledningen till att man alltid bör ha någon med sig när man åker till nya platser är att ställena man åker på kan vara riskfyllda och förhållandena i backarna och de ställen man åker på kan förändra sig från dag till dag. Med en Alpguide från trakten kommer ens tur att ha betydligt större förutsättningar till att bli både rolig och lyckad.