Få ut mer av träningen

Träning är nyttigt för både kropp och själ, det känner de flesta till. Ibland är det dock inte helt lätt att ta tag i sin träning och se till att den blir av. Då finns det en hel del knep som gör träningen både roligare och mer effektiv.

”Dessutom finns en rad olika sporter där gemenskapen blir en del av träningen och hjälper för motivation. Att sätta upp mål tillsammans med andra kan öka motivationen ytterligare.”

Till att börja med är det viktigt att välja rätt träningsform. Detta kan för vissa personer vara att gå på gym eller ta en uppfriskande löprunda i skogen. Att träna tillsammans med andra kan göra träningen roligare och lättare att genomföra. Dessutom finns en rad olika sporter där gemenskapen blir en del av träningen och hjälper för motivation. Att sätta upp mål tillsammans med andra kan öka motivationen ytterligare. Den som föredrar att träna ensam kan istället lyssna på musik, vilket i många fall höjer både prestation och humör. Det enda som behövs är ett par schyssta hörlurar, några favoritlåtar och en musikspelare i form av exempelvis en mobiltelefon.

Skapa rutiner

I många fall sätts allt för höga krav på träningen till en början vilket kan leda till att motivationen försvinner. Att träna lagom hårt, men regelbundet är självfallet mer effektivt än att träna hårt en period för att sedan sluta träna helt. För att bibehålla resultat är det viktigt att sätta upp rutiner som är rimliga utifrån individens situation. Vanligtvis tar det inte längre tid än tre veckor att skapa en ny vana, så det gäller bara att hålla ut och sätta upp rimliga mål.