Fotbollsglädje och skrällar

Det här med fotboll är något som aldrig kommer att sluta vara populärt. Över hela världen lirar barn som vuxna boll, dels för att det är roligt men också både helt gratis och spännande att titta på. När blommade damfotbollen upp i Sverige och vilka har precis tagit klivet in i allsvenskan efter 42 år i superettan?

pexels-photo-114296-largeFotboll är förutom att vara spännande också en tuff sport, för det är mycket kontakt och det gäller att ha kondition och uthållighet för att orka en hel match. Med Unibet odds på fotboll är det extra spännande för alla att betta på utgången av matchen dessutom.

En stad som just nu är i fullständig fotbollsfeber är Uppsala, i Dagens Nyheter kan en läsa om skrällen som har fått stadens fotbollslag Sirius att nå allsvenskan, på första gången på över 40 år. Tydligen är det så att laget var nära att ta det ödesdigra klivet upp från superettan redan förra säsongen men föll på målsnöret, men nu är det alltså sant och hurraropen tycks inte sluta eka, mer om detta i bland annat Expressen.

Tjejerna som bröt ny mark

Det var inte bara fyrtio plus år sedan Sirius var uppe och spelade i allsvenskan sist, det var också ungefär då som damfotbollen började tas på allt mer allvar och växte i Sverige. I Svenska Dagbladet skrivs det om damlaget Öxabäck som sparkade igång 1966:

Öxabäckdamerna stod på sig. Välkomnades försiktigt av ortens fotbollsklubb, skrattade bort enstaka invändningar. Blev kvar. Inspirerade snart flera efterföljare, ledde utvecklingen – Svenska Dagbladet