Hälsotrenden är ett faktum

Det var för några år sedan som hälsotrenden började bryta ut. Plötsligt byttes klackskor ut mot sneakers, cigaretter mot smoothies och skräpmaten lämnades för gymmet.

Detta är självklart bra, eftersom det innebär att vi kommer att leva längre och orka mer. Dessutom kommer vi att må bättre – och få mer ork. På 90-talet var det ganska “mörkt”. Punk och grungekulturen var stor, vilket handlade om att leva “on the edge” snarare än att ta hand om sig själv med allt från droger till skinnjackor. Detta följdes sen upp av 00-talet där ikoner som Paris Hilton och Britney Spears dominerade. Något mer hälsosammare än de kändisar som var stora på 90-talet men inte direkt kändisar som uppmanade till träning.

Och nu då, hälsotrenden som slog sedan några år tillbaka är större än någonsin. Vi inspireras av bloggare och instagram-konton som uppmanar till att “strong is the new skinny”och matprogram efter matprogram presenterar de nyttiga alternativen. Just maten har man skrivit om i en artikel här från Svenska Dagbladets Näringsliv, där man menar på att just hälsotrenden blir tydlig när en ser till valet av maten på tallriken. Det står:

– På det stora hela visar vår kartläggning att svenska konsumenter försöker äta så som myndigheterna vill att vi ska äta, säger Louise Ungerth som är chef för konsumentfrågor på Konsumentföreningen.

Självklart är även sport någonting som är en viktig ingrediens för den pågående hälsotrenden. Detta visas sig även i och med att allt fler anmäler sig till lopp som midnatsloppet, maran och så vidare. Allt fler verkar även vara intresserade av att testa “En svensk klassiker”, vilket då är att göra Vasaloppet, Lidingöloppet, Vätternrundan och Vansbrosimmet – allt under ett år. Om du är en av de som är intresserad av att testa detta är det viktigt att du  tränat ordentligt innan, de är nämligen mycket svårt att lyckas om man inte är vältränad. Tips om hu du blir uthållig kan du läsa här.

Träning och hälsa