Ja, jakt är en sport

När det kommer till vad som är sport och vad som är det inte så finns det alltid vissa som tycker si och andra så, så har det varit med poker och så är det även med jakt. Men nu börjar även jakten få fotfäste och stabilitet och det kommer inrättas en ny viltmyndighet.

89224-achtung-elch-attention-elkAtt sitta och lurpassa i skogen, i naturen, med sina tankar och vänta på att en stor konung ska kliva in i ens synfält är det som gör kylan och regnet det värt. Och vad är detta om inte en sport – och en stor sådan också. Till sporter hör olika typer av utrustning och ser man på vad jakt har för iutrustning: http://www.activeoutfit.se/sv/109-jaktutrustning så blir man lätt ödmjuk och det blir svårt att säga att detta inte är någon sport. På Expressen går det att läsa att detta är vår största folkrörelse i Sverige med över 300 000 jägare och då detta är en rörelse som bara blir större och större då vi vill komma närmre djur och natur så har man nu även bestämt att Naturvårdsverket inte räcker till utan nu ska man införa en ny myndighet för just jakt.

Ny viltmyndighet

Naturvårdsverket har yttrat sig över Jaktlagsutredningens delbetänkande SOU 2013:71 Viltmyndigheten – jakt och viltförvaltning i en ny tid. Naturvårdsverket avråder från en ny sammanhållen myndighet för jakt- och viltförvaltning och rekommenderar ett bibehållet ansvar för Naturvårdsverket.

Citatet går att läsa på Naturvårdsverket, om man kan tydligt läsa att de är emot detta förslag, men många jägare är otroligt nöjda då det kommer gynna svensk jakt. Jaktförhållandena är annorlunda nu än vad de var när de infördes 1938 och det gäller att man ligger rätt i tiden för att göra det bästa möjliga. Stammarna blir allt större och genom att flytta alla frågor till en och samma instans som enbart jobbar med detta skulle göra saker och ting mycket enklare och även få fler att börja ägna sig åt jakt och så kommer denna sport att bli ännu större – för visst är det väl en sport?