Tour de France-karriär?

Är det någon sport i världen som är lika folkkär som den stora cykeltävlingen Tour de France? Nej, högst tveksamt. I år gick tävlingen av stapeln den 5 juli och avslutades den 27 juli med den italienske Vincenzo Nibali som vinnare – men några svenskar på pallen, det såg vi inte.

Tour de France är cykeltävlingen som pågått varje sedan år 1903, med uppehåll i krigsåren, och är världens största tävling inom cykelsporten. Men för att få möjlighet att stå på prispallen krävs flera års träning, hård disciplin och framför allt rätt typ av cykel att träna med. Så om du drömmer om en cykelkarriär med Tour de France som högra mål, är ett smart tips att kika in på https://www.cykloteket.se/cyklar/ där det finns en rad olika typer av cyklar att välja bland.

Kom igång med din cykelträning!

Det smartaste man kan göra om man är intresserad av en karriär inom cykelsport är att ta det första steget och införskaffa rätt typ av cykel. Var dock noga med att inte bara köpa en bra cykel, utan du måste köpa en bra cykel som är bra för dig. Med andra ord ska cykeln således vara anpassad efter din viktklass, kroppsbyggnad och fysiska förutsättningar så att du får ut det mesta av din cykelträning. Ett tips är till exempel att planera på vilken typ av underlag du ska cykla och sedan välja cykel därefter. Ett annat tips är att ta hjälp av experterna i cykelbutiken för att lyckas få bäst matchning mellan dig själv och cykeln.