Trimma till bättre resultat

Det finns i en del sporter där man kan förbättra resultatet med hjälp av små medel. Sporter där sättet att luckas bli bättre också handlar om att med små medel kunna förbättra resultaten. Överlag så är detta något som har visat sig i sporter där man möter varandra på individnivå.

 

Simning men även till viss del skidåkning har blivit till sporter där man alltid jagar nya hundradelar att ta in genom att ändra och förbättra saker i sitt utförande. Det handlar om ständigt förbättrad utrustning men även den egna klädseln. Det är verkligen inga vanliga träningsoveraller man idrottar i utan istället slimmade dräkter som är utformade för den enda anledningen att kunna åka eller simma ännu fortare.

 

I simningen är slimmade dräkter idag en självklarhet, men samtidigt har man tagit det hela betydligt längre än så. På elitnivåerna rakar man sig inte bara under armarna utan man rakar även bort håret på benen och armarna. Det hela kan verka extremt, men när konkurrensen är som hårdast spelar varje hundradel en stor roll. I en simmares packning är det alltså inte bara simdräkten och andra träningskläder som ligger nerpackade, utan även rakhyvel och rakkräm.

Precis som i simningen använder man under skidåkningen slimmade dräkter, även om kraven som ställs på kläderna i övrigt är olika. I inom skidåkningen är dock resultatet av att glömma rakhyveln hemma inför tävlingen troligtvis inte lika avgörande som inom simningen.