Tuff vardag

Hård träning i vardagen

Vill man uppleva fysiska utmaningar lite oftare än bara när man kör cyklar downhill nedför ett berg eller spöar skiten ur någon i mma finns det en uppsjö av alternativ till tuff idrott. Nämligen att träna hårt i vardagen. Man kan självklart fråga sig hur nu det skulle gå till. Svaret finns överallt runtom oss. Världen är vårt gym.

Bor man i en fastighet med trädgård till exempel, är träningsmöjligheterna alldeles utanför dörren. Är man sugen på att få bra och starka muskler och högintensiv syressättningsträning skall man ansöka som fastighetsskötare. Bor man i villa är det bara att köra. Vad kan man då göra runt ett hus för att få den hårda träning en riktigt tuff idrottsman behöver? För det första kan man byta ut alla redskap som drivs av motorer. Istället för att använda snöslunga skottar man med en skyffel och spade. Träningen är enormt hård bara man håller tempot. Man får passa ryggen däremot. När det har droppat is från taket som bildat hårda lager på gången eller yttertrappan kan man ta fram ett järnspett och hacka loss isen. Rörelsen liknar många övningar som förekommer inom brottning och träning med kettle bell. Här är det högt tempo som ger ett riktigt tufft träningspass. Det kan man kalla vintersport.

På sommaren och de andra årstiderna kan man träna överkroppen genom att klippa gräset utan att använda sig av gräsklipparens egen drivkraft. När man krattar löv är det både kondition och hård träning för ryggmusklerna som gäller. Rätt var det är så ska man dra på sig boxningshandskarna eller sätta sig på cykelsadeln igen. Och då är man så vältränad att man är beredd på de allra tuffaste av utmaningar.