Populärt med träningshörlurar

Det finns knappast något enklare och bättre sätt att bli peppad till träning än att sätta ett par hörlurar med bra musik i öronen. Därför är det inte speciellt konstigt att allt fler köper träningshörlurar och är beredda att betala en extra slant för att de ska vara bra.

12584291-african-american-woman-jogger-portrait-fitness-people-and-healthy-lifestyle

Hörlurar har blivit vår tids statusaccessoarer och något som vi verkligen är beredda att betala för, skriver Svenska Dagbladet. Detta beror mycket på att fler har fått upp ögonen för att det går att få bättre ljud om man lägger lite mer pengar på lurarna. Under 2014 ökade försäljningen av hörlurar med hela 8 procent och det här håret väntas de fortsätta öka i försäljning, för att nå 355 miljoner enheter år 2018. I och med att fler valt att köpa lite dyrare lurar har försäljningen ökat till 8,4 miljarder dollar förra året.

Hitta bra sporthörlurar

Speciellt när det gäller så kallade träningslurar, alltså hörlurar som man lyssnar på musik i när man tränar, har priserna spurtat iväg. Men faktiskt så är det så att man bör se hörlurar som en förbrukningsvara, speciellt när de används ofta och under lite tuffare förutsättningar. Därför bör man inte lägga så himla mycket pengar på dem. Ett tips kan vara att köpa dem för ett lite billigare pris på nätet och just sporthörlurar för träning kan man hitta hos Fyndiq. Detta e-handelsföretag har ett enormt sortiment av hörlurar från olika märken och de har ofta bra erbjudanden som man kan ta del av.

Specialanpassade för träning

Däremot bör man alltid ha i åtanke att det kan vara bra att köpa just träningshörlurar om man ska ha hörlurarna för träning. Dessa lurar tål nämligen mer extrema förhållanden och ”vanliga” hörlurar är inte alls skapta för detta, skriver Sydsvenskan. Sporthörlurarna ska tåla att svett kommer på dem och att man behöver tvätta dem. De ska inte heller ramla ur när det blir skumpigt, utan sitta bra på plats.